Ölprovning på Gotlands bryggeri
Gotlands Bryggeri Ölprovning walking bulldog
Gotlands Bryggeri ölprovning Visby Maltkana

Begär en kostnadsfri offert

Erik Broström är vår flitigaste besöksvärd. På klingande gotländska och med humle i blodet ledsagar han våra besöksgrupper på och runt bryggeriet i Visby!

01

Guidad tur med ölprovning

Kombi-tur: “Walking the bulldog”

Förena nöje med nöje! Denna rundvandring i Visby bjuder på stadens spännande historia kombinerat med överraskningar. Smaka på öl bryggda på Gotlands bryggeri, lär er om gotländsk hembryggartradition (Gotlandsdricke) och lyssna på skrönor om stadens okända och ökända historiska profiler.
En stadsvandring där du får veta mer om både Dricke och Dubbe… Häng med oss på Visbys mest uppskattade rundtur!

På S:t Hansgatan i Visby har det gjorts öl ända sedan 1855. Det första halvseklet i regi av kvartersbryggeriet A.L. Wedins, därefter flyttade en pingstförsamling in i huset innan synden kom tillbaka 1994 i form av Johan Spendrup och två tyska kopparpannor!

Johan Spendrups bryggargener sträcker sig närmare trehundra år tillbaka i tiden – något som tar sig uttryck i välsmakande brygder som Wisby Klosteröl, Sleepy Bulldog Pale Ale och Wisby Mörk. Den senare en underjäst lager som är så dunkel att den fått undertiteln ”Det sjunde gomseglet” (en travesti på Bergmans ”Det sjunde inseglet”).

Fröet till Gotlands Bryggeri såddes av Johans pappa Jens när han 1994 undrade om Johan kunde tänka sig att bygga ett produktions- och utvecklingsbryggeri i Visby. Men det var bråttom. Bryggeriet skulle stå klart inom ett år.

– Jag uppskattade förtroendet, men att bygga ett bryggeri från grunden på så kort tid lät som en ”mission impossible”. Men det gick och året därpå invigdes Gotlands Bryggeri, Sveriges första färskölsbryggeri.

Resten är historia som man brukar säga – en välsmakande och humledoftande historia som ger ett upplevelseöl utöver det vanliga. Med höga ambitioner och ren malt i påsen fortsätter gänget bakom Gotlands Bryggeri sin resa i den goda smakens tjänst!

Tid: Ölprovningen tar ca 2h. Det här är en aktivitet som med fördel kan kombineras med en guidad tur i Visby eller/ och en trevlig middag.

Kontakt

Kontakta oss

Fyll i formuläret så hörs vi inom kort
Kontakta Oss

T: 0498- 41 30 00
E: Mejla oss

Om Oss

Läs mer om oss

Hitta Oss

Visby
Stockholm

Sociala Medier

Below you will find the CSS for disabling animations on tablet/mobile, enable animation delay on desktop, IE fixes