Clarion Hotel Visby

Välkommen till Clarion Hotel Visby!

Clarion Hotel Wisby är ett personligt hotell med en unik historia och atmosfär, centralt beläget innanför Visbys ringmur.

Dagens Clarion Hotel Wisby öppnade 1 maj 1991, ett modernt hotell med en alldeles unik och egen atmosfär hade skapats. Men i dessa lokaler har det drivits hotell sedan mitten av 1800-talet.

Ett hotell med lång historia

Många inredningsdetaljer i hotellet vittnar idag om husets historia som går tillbaka ända till medeltiden. Här finns kryssvalvsrum och pelare som är mer än 700 år gamla. Fastigheterna som ingår i Clarion Hotel Wisby har haft många användningsområden. De byggdes som medeltida packhus, där köpmännen förvarade och visade upp sina varor. I slutet av 1600-talet användes de som kronomagasin. Under samma tid fanns här en krog som hette Stadshuskällaren Friheten. Namnet har levt kvar under många år i hotellets restaurang, nuvarande Kitchen & Table restaurang och bar.

Ny hotelldel

Den 1 juni 2013 öppnade en helt ny hotelldel med 77 fina, rymliga dubbelrum. Vi har i den nya delen försökt förmedla den speciella känslan som finns i hotellets äldre delar och ta till vara på all den historia som finns hos oss. De nya rummen har trevlig utsikt mot hamnen eller vår mysiga trädgård. I samband med tillkomsten av den nya hotelldelen så öppnade vi också upp Kopparsalen, det trevliga utrymmet i hotellets kopparbyggnad som sammanbinder två av huskropparna. Här har man möjlighet att nå hotellets trädgård där det sommartid finns en liten lounge/uteplats.

Clarion Hotel Visby passar väldigt bra för konferensgrupper. Som bas för kick-offen, aktiviteten eller andra typer av event.

Konferenslokaler på Clarion Hotel Visby

 

Spegelsalen 140 kvm
U-bord 50  personer
Skolsittning 100  personer
Biosittning 150  personer
Erlanderska rummet 70 kvm
U-bord 34  personer
Skolsittning 40  personer
Biosittning 60  personer
Strandridaren 32 kvm
U-bord 16  personer
Skolsittning 24  personer
Biosittning 24  personer
Dykerikommissarien 26 kvm
U-bord 16  personer
Skolsittning 18  personer
Biosittning 20  personer
Häggska rummet 35 kvm
U-bord 14  personer
Skolsittning 18  personer
Biosittning 18  personer
Hansarummet – kvm
U-bord –  personer
Skolsittning –  personer
Biosittning –  personer
Skeppsklareraren 30 kvm
U-bord 16  personer
Skolsittning 18  personer
Biosittning 18  personer
Grosshandlaren 27 kvm
U-bord 12  personer
Skolsittning 12  personer
Biosittning 12  personer
unika Gotländska möten består